diumenge, 20 de maig de 2012

Qui comet el darrer error, perd la partida

En aquests moments em trobo participant a l'obert internacional de Llinars del Vallès d'escacs, al grup B, i després de la sisena ronda m'he pogut situat en primera posició de la classificació, amb 5.5 punts, empatat amb el segon, però per desempats passaria jo a davant.

La sensació d'anar al capdavant, ja l'havia tinguda durant el transcurs del campionat social del meu club, el 2010, posició que vaig mantenir des de la 6a ronda i fins al final, fins i tot guanyant al número 1, un mestre català amb més de 2300 punts d'ELO.

Tot això no significa res, i tal com estem a dalt de tot, podem començar a baixar cap avall. Per arribar a aquesta posició on a davant ja no hi ha ningú més, no n'hi ha prou amb jugar bé, sinó que s'ha de jugar fregant la perfecció, i fins i tot m'atreviria a dir que una mica de sort també hi pot influir. Ja sigui amb els aparellaments, o en entrar en alguna línia més coneguda que l'adversari, o altres factors atzarosos.

Per això mateix, sempre s'ha de tenir clar que ser en aquest lloc, a aquestes alçades d'un torneig, no passa cada dia, i és un motiu de satisfacció personal immens, que com a mínim ens ha de portar a assaborir el moment, i gaudir-lo al màxim.

No solc penjar partides pròpies, i tampoc m'agrada posar el nom dels contrincants, però ara faré una excepció pel primer cas,  i deixant amb les inicials els noms dels dos contrincants.

Aquí podeu veure la partida comentada per Mr.Fritz11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada